Kouluttaja

Olen nelikymppinen nainen, joka on valmistunut eläintenkouluttajaksi (at) sekä kasvatus- ja kuntoutuskoiraohjaajaksi. Palkitsemiseen perustuvan kouluttamisen pariin löysin 12 vuotta sitten, kun ensimmäinen koirani Roksu tuli meille. Roksu oli lempeä, mutta sain alkuun roikkua hihnassa sen perässä, kun hajut ja muut kiinnostavat asiat kiinnostivat koiraa enemmänkuin minä. Sittemmin meillä on asustanut myös Hippa ja Lysti, joista ilonamme on enää vesikoirasekoitus Lysti. Meillä on vieraillut erilaisia hoitokoiria vuosien varrella, joten monenlaista karvakuonoa on tullut ihasteltua ja ihmeteltyä aina norjan harmaasta hirvikoirasta australian paimenkoiraan ja kaikkeen siltä väliltä.

Kaikki kolme koiraamme ovat olleet täysin erilaisia taustoiltaan, ulkonäöltään, kooltaan, luonteeltaan, käyttäytymiseltään ja tarpeiltaan, joten olen opiskellut lisää jokaisen yksilöllisten ominaisuuksien ja haasteiden tullessa vastaan. Naksutin, namit ja lelut ovat olleet koiriemme koulutuksessa tärkeimpiä välineitä iloisen asenteen, kärsivällisyyden, kivuttomien varusteiden ja stressittömän ympäristön lisäksi.

Kisakentät eivät minua ole vielä kiinnostaneet, vaan koirien kanssa yhdessä tekeminen ja mukava ajanviete ovat asioita, jotka ovat samalla myös kehittäneet vuorovaikutustamme ja helpottaneet arkeamme. Olen harrastanut omaksi ja koirieni iloksi rally-tokoa, noseworkia, doboa ja agilitya (alkeet). Lisäksi monenlaiset tasapaino-, jälki-, do as I do-, temppu- ja virikkeellistämiskurssit ovat myös tulleet vuosien varrella tutuiksi. Käymiini teoriaopintoihin voit tutustua tästä.

Koulutuksessa ongelmallisiksi koetut käytökset ja toimivan arjen rakentaminen kutsuvat minua edelleen eniten. Koiran hyvinvoinnista huolehtiminen kaupunkiympäristössä ja lapsiperheen tiimellyksessä ovat myös minulle tärkeitä teemoja. Olen kiinnostunut ratkomaan myös rescuekoirien ja kodinvaihtajakoirien elämänmuutokseen liittyviä pulmia. Olen johdonmukainen ja reilu rajojen asettaja sekä niin koiraa kuin ihmistäkin rohkaiseva kouluttaja.

Varsinainen työhistoriani sekä koulutustaustani painottuu ihmisten ja erityisesti lasten, nuorten sekä perheiden kohtaamiseen ja tukemiseen. Olen työskennellyt erilaisissa järjestöissä ja esimerkiksi kouluympäristössä. Olen toiminut esihenkilönä sosiaalialalla yli viisi vuotta. Olen myös toiminut puolitoista vuotta eläinsuojelujärjestössä koiravaraajana haastatellen perheitä, jotka haluavat tarjota kodin kodittomalle koiralle ja tukien heitä yhteiselämän alkumetreillä ja joskus vähän pidemmällekin.